Altinn ❤️ Logg inn

Altinn når du ved å logge deg inn på www.altinn.no. Logg deg inn fra forsiden til Altinn. Oppe i høyre hjørne eller midt på siden vil du se hvor du trykker deg videre for å komme til innlogging som enkelte kaller pålogg.

Du kan sjekke SELVANGIVELSEN hos altinn samt du har tilgang til en rekke  andre offentlige skjemaer der. Altinn betyr alt inn, og er en hentydning på at du kan levere alt inn til det offentlige på denne siden.

Lurer du på hvordan du logger på Altinn og sjekker selvangivelsen? Hvis du vil sjekke skatten din, kan du logge inn på flere måter.

Bildene under illustrerer hvordan du logger deg inn på din side i Altinn.

Slik logger du deg inn på altinn

Under finner du trinn for trinn hvordan du logger inn hos Altinn. Skulle noe være uklart, kan du legge igjen en kommentar under artikkelen med ditt spørsmål.

Total Time: 2 minutes

Trykk på logg inn knappen

Det første du må gjøre er å trykke på knappen “Logg inn”. Du finner denne på to plasser på forsiden. Det spiller ingen rolle hvilken knapp du trykker på. De fører begge til det samme innloggingsvinduet. Når du ser innloggingsvinduet er du i gang med å logge deg inn.
altinn 1

Velg hvordan du vil logge inn

Du må velge hvordan du vil logge inn. Du kommer da til det første innloggingsvinduet. Her velger du hvilke måte du ønsker å logge inn på altinn.altinn 2

Tast inn ditt personnummer

Tast inn ditt fulle personnummer. Personnummeret ditt er elleve siffer (tall) langt.
Etter at du har tastet inn bruker-ID (ditt personnummer), trykker du på pil til høyre.altinn 3

Tast inn engangskoden fra kodebrikken din om du logger inn med BankID

På denne siden legger du inn engangskoden fra kodebrikken din. (6 siffer)altinn 4

Ditt personlige passord

Til slutt får du opp ruten hvor du skal taste ditt personlige passord fra banken din. Tast inn ditt personlige passord, og trykk på pilen til høyre. Så er du inne og kan se på, endre og godkjenne selvangivelsen din og de andre tingene du kan gjøre når du er logget inn hos Altinn.altinn 5

Spør om noe fremdeles er uklart

Spør i kommentarfeltet under om du fremdeles synes noe er vanskelig med innloggingen. Data er ikke for alle, og vi har full forståelse for at dette kan virke litt skremmende de første gangene. Vi er her for å hjelpe, og det finnes ikke dumme spørsmål!

Ofte spurte spørsmål om altinn

Hva bruker jeg altinn til?

Alle får sin skattemelding/selvangivelse gjort tilgjengelig på altinn. Men, mange andre ting er også å finne inne på altinn. Blant annet vil du finne de aller fleste offentlige skjemaer på altinn.no/skjemaoversikt

Hva er altinn?

Dette er hva Altinn selv sier: Altinn er en internettportal for digital dialog mellom næringslivet, privatpersoner og offentlige etater. Altinn er også en teknisk plattform, som offentlige virksomheter kan benytte for å lage digitale tjenester.

Hvordan logger jeg inn hos altinn?

Du logger deg inn med kodebrikken din, fødselsnummeret (ditt personnummer) samt passordet som tilhører kodebrikken. Følg instruksjonene vi har gitt på denne siden så vil det gå helt fint å logge deg inn. Har du spørsmål vi ikke allerede har besvart, kan du spørre i kommentarfeltet under.

Hvilke skjemaer finner jeg hos altinn?

Det finnes et vell av skjemaer på altinn.no – og det blir bare flere og flere skjemaer der. Siden www.altnn.no / skjemaoversikt er en god plass å begynne å lete etter skjemaet du ser etter. Bruk søkeboksen du finner på denne siden. Et tips er å søke etter skjemaets nummer om du vet hva det er.

Hvordan finner jeg selvangivelsen min på Altinn?

Logg deg inn som du ser i beskrivelsen over. Klikk så på navnet ditt under Alle dine aktører. Du er nå i innboksen din hos Altinn. Her skal selvangivelsen din finnes i listen med navnene skattemelding og skatteoppgjør.

Kan jeg sjekke skatten min på altinn?

Ja. Dette er en av tingene du kan gjøre på altinn sin offentlige tjeneste. Du kan også sjekke skatten din for tidligere år.

Er det forskjell på: logg inn, logg på og innlogging hos altinn?

Nei. Dette er bare tre ulike måter å si det samme på. Innlogging og å logge inn på altinn betyr det samme. De fleste som kommer hit etter et søk, har søkt på logg inn altinn, så dette er nok den vanligste skrivemåten.

Er alltin og altinn det samme?

alltin ser vi enkelte benytter når de søker på www.alltin.no. Dette er en feilstavelse. Riktig skrivemåte er www.altinn.no med en L og to NNer. Det skrives ikke alltin punktum no, men altinn punktum no

Må jeg bruke www.altinn.no for å komme til riktig tjeneste, eller holder det å skrive altinn.no?

Nei. Du må ikke bruke www foran altinn.no, men begge måter å skrive det på fører til samme plass.

Vanlige feilmeldinger ved innlogging hos Altinn:

Altinn innlogging: Feil personnummer eller engangskode
Altinn pålogg: Feilmelding passord

Mer om Altinn

Altinn er en digital plattform utviklet av Skatteetaten, Brønnøysundregistrene og NAV for å gjøre det enklere for bedrifter og privatpersoner å kommunisere med det offentlige. Plattformen gir tilgang til en rekke tjenester, inkludert oppstart av virksomhet, rapportering av merverdiavgift og innsending av skattemelding.

For å benytte Altinn må man logge inn med BankID eller annen sikkerhetsløsning. Dette gir en trygg og sikker måte å kommunisere med det offentlige på, samtidig som det gir en enklere og mer effektiv måte å utføre oppgaver på.

En av fordelene med Altinn er at man kan få tilgang til alle de ulike tjenestene på ett sted. Dette gjør det enklere å holde oversikt over hva man har gjort og hva som må gjøres, samt å unngå å måtte logge inn på flere ulike nettsider.

Altinn er også en plattform som stadig utvikles og forbedres. Skatteetaten, Brønnøysundregistrene og NAV jobber kontinuerlig med å gjøre det enklere og mer effektivt å benytte tjenestene på plattformen.

Altinn er dermed en viktig plattform for bedrifter og privatpersoner som ønsker å utføre oppgaver knyttet til det offentlige på en enkel og sikker måte. Med stadig utvikling og forbedring av plattformen, vil Altinn fortsette å være en viktig aktør i digitaliseringen av offentlige tjenester.

Hva er egentlig altinn?

Altinn er en norsk nettbasert portal som lar brukerne sende inn elektroniske skjemaer til myndighetene, og som sådan er det nødvendig å ha en god forståelse av norske skatte- og rapporteringskrav.

Betydningen av å levere selvangivelsen via Altinn

Selvangivelsen er en viktig plikt for alle selskaper som driver virksomhet i Norge, uavhengig av om de er norske eller utenlandske. Skattesystemet i Norge er komplisert og det kan være vanskelig å vite hvilke skjemaer som skal fylles ut og hvilke frister som gjelder. Derfor kan det være lurt å bruke Altinn når du skal levere selvangivelsen.

Altinn er en elektronisk tjenesteutviklingsplattform som tilbys av myndighetene i Norge. Tjenesten ble lansert i 2003 og har blitt et stadig viktigere verktøy for både bedrifter og privatpersoner. Altinn har som formål å gjøre det enklere å samhandle med det offentlige ved å tilby elektroniske skjemaer og tjenester som kan brukes til å rapportere inn informasjon til ulike myndigheter.

Fordelene med å bruke Altinn for å levere selvangivelsen er mange. For det første kan du være sikker på at du leverer skjemaene på riktig måte og innenfor fristen. Altinn gir deg også muligheten til å samle alle skjemaene du trenger på ett sted, og du kan enkelt fylle ut skjemaene elektronisk. Du kan også følge med på statusen til selvangivelsen din og se når den er godkjent.

En annen fordel med å bruke Altinn er at du kan være sikker på at all informasjonen du sender inn blir behandlet på en sikker måte. Altinn har strenge krav til datasikkerhet og personvern, og all informasjon som sendes inn via tjenesten krypteres og lagres på en trygg måte.

For å bruke Altinn må du ha en elektronisk ID, for eksempel BankID eller Buypass. Dersom du ikke har en elektronisk ID kan du enkelt skaffe deg det ved å kontakte din bank eller en av de godkjente leverandørene av elektronisk ID.

Altinn tilbyr også en rekke andre tjenester som kan være nyttige for selskaper som driver virksomhet i Norge. Du kan for eksempel bruke Altinn til å søke om offentlige tilskudd og støtteordninger, registrere selskapet ditt i Enhetsregisteret og mye mer.

Altinn er et nyttig verktøy som kan gjøre det enklere å samhandle med det offentlige og rapportere inn informasjon til ulike myndigheter. Ved å bruke Altinn kan du være sikker på at du leverer selvangivelsen på riktig måte og innenfor fristen, samtidig som du kan være trygg på at all informasjonen du sender inn blir behandlet på en sikker måte.

Norsk Selskapsskatt: Alt du trenger å vite

Selskapsskatten er en skatt som norske og utenlandske selskaper som driver virksomhet i Norge er forpliktet til å betale. Dette gjelder også for utenlandske selskaper som opererer gjennom norsk filial. Her vil vi gi deg all informasjon du trenger for å levere selvangivelse og skjemaer via Altinn.

Guiding på www.altinn.no

Altinn er den nettbaserte tjenesten som vil veilede deg gjennom alle skjemaene du må levere til myndighetene. Hvis du har noen spørsmål om selvangivelse eller andre skjemaer, kan du stille spørsmål til redaktøren på www.altinn.no. Vær oppmerksom på at selvangivelsen kun kan leveres elektronisk gjennom www.altinn.no.

Selvangivelse for selskapsskatt

Selskapsskatten er en av de viktigste skattene for selskaper i Norge. Grunnregelen er at alle norske og utenlandske selskaper som driver virksomhet i Norge er underlagt norsk selskapsskatt og skal levere selvangivelse. Ikke-norske virksomheter som opererer gjennom norsk filial skal levere kontoutskrift som vedlegg til selvangivelsen.

Forpliktelser ved selvangivelse

Vær oppmerksom på at skatteinnleveringsforpliktelser også inkluderer forpliktelser knyttet til obligatoriske selvangivelser. Dette er også tilfellet når det foreligger en åpenbar feil i opplysningene som er gitt på et selskaps selvangivelse. Bakgrunnen for denne plikten er at skatteavtaler ikke omfatter rapporteringsplikt.

Rapportering på Altinn

Når du sender inn rapporten din, må du oppgi all nødvendig informasjon om arrangementet. Dette vil bidra til å sikre at dine personopplysninger blir brukt til å kontakte deg dersom vi trenger mer informasjon om innholdet i meldingen din. Dine personopplysninger vil bli lagret så lenge de er i den norske nasjonale databasen og vil bli brukt dersom vi trenger å kontakte deg på et senere tidspunkt.

Bruk av Altinn ved melding til Tollvesenet

Tolllagerarbeidere bør bruke Altinn ved melding til Tollvesenet om avvik mellom transportdokumenter og varer som skal plasseres på tollageret. Tolllagereieren får bekreftet at observasjonsloggskjemaet er sendt inn til Altinn.

Delegere rettigheter i Altinn

Her kan du velge hvilket selskap du kan administrere og delegere rettigheter til. Ved å tildele delegerer du kun rett til å be om sentral godkjenning uten å påvirke andre Altinn-pålogginger. En ansatt hos en av konsernsjefene kan da søke sentral godkjenning uten å måtte endre noe i Altinn.

3 kommentarer om “Altinn ❤️ Logg inn”

  1. Hvorfor får jeg all denne reklamen? Kan dere ikke bare skrive logg inn også tar vi det der. Mest forvirrende sidene jeg har sett. Kjempedårlig

    Svar

Legg igjen en kommentar