Altinn ❤️ Logg inn

Altinn når du ved å logge deg inn på www.altinn.no. Logg deg inn fra forsiden til Altinn. Oppe i høyre hjørne eller midt på siden vil du se hvor du trykker deg videre for å komme til innlogging som enkelte kaller pålogg.

Du kan sjekke SELVANGIVELSEN hos altinn samt du har tilgang til en rekke  andre offentlige skjemaer der. Altinn betyr alt inn, og er en hentydning på at du kan levere alt inn til det offentlige på denne siden.

Lurer du på hvordan du logger på Altinn og sjekker selvangivelsen? Hvis du vil sjekke skatten din, kan du logge inn på flere måter.

Bildene under illustrerer hvordan du logger deg inn på din side i Altinn.

Slik logger du deg inn på altinn

Under finner du trinn for trinn hvordan du logger inn hos Altinn. Skulle noe være uklart, kan du legge igjen en kommentar under artikkelen med ditt spørsmål.

Total Time: 2 minutes

Trykk på logg inn knappen

Det første du må gjøre er å trykke på knappen “Logg inn”. Du finner denne på to plasser på forsiden. Det spiller ingen rolle hvilken knapp du trykker på. De fører begge til det samme innloggingsvinduet. Når du ser innloggingsvinduet er du i gang med å logge deg inn.
altinn 1

Velg hvordan du vil logge inn

Du må velge hvordan du vil logge inn. Du kommer da til det første innloggingsvinduet. Her velger du hvilke måte du ønsker å logge inn på altinn.altinn 2

Tast inn ditt personnummer

Tast inn ditt fulle personnummer. Personnummeret ditt er elleve siffer (tall) langt.
Etter at du har tastet inn bruker-ID (ditt personnummer), trykker du på pil til høyre.altinn 3

Tast inn engangskoden fra kodebrikken din om du logger inn med BankID

På denne siden legger du inn engangskoden fra kodebrikken din. (6 siffer)altinn 4

Ditt personlige passord

Til slutt får du opp ruten hvor du skal taste ditt personlige passord fra banken din. Tast inn ditt personlige passord, og trykk på pilen til høyre. Så er du inne og kan se på, endre og godkjenne selvangivelsen din og de andre tingene du kan gjøre når du er logget inn hos Altinn.altinn 5

Spør om noe fremdeles er uklart

Spør i kommentarfeltet under om du fremdeles synes noe er vanskelig med innloggingen. Data er ikke for alle, og vi har full forståelse for at dette kan virke litt skremmende de første gangene. Vi er her for å hjelpe, og det finnes ikke dumme spørsmål!

Ofte spurte spørsmål om altinn

Hva bruker jeg altinn til?

Alle får sin skattemelding/selvangivelse gjort tilgjengelig på altinn. Men, mange andre ting er også å finne inne på altinn. Blant annet vil du finne de aller fleste offentlige skjemaer på altinn.no/skjemaoversikt

Hva er altinn?

Dette er hva Altinn selv sier: Altinn er en internettportal for digital dialog mellom næringslivet, privatpersoner og offentlige etater. Altinn er også en teknisk plattform, som offentlige virksomheter kan benytte for å lage digitale tjenester.

Hvordan logger jeg inn hos altinn?

Du logger deg inn med kodebrikken din, fødselsnummeret (ditt personnummer) samt passordet som tilhører kodebrikken. Følg instruksjonene vi har gitt på denne siden så vil det gå helt fint å logge deg inn. Har du spørsmål vi ikke allerede har besvart, kan du spørre i kommentarfeltet under.

Hvilke skjemaer finner jeg hos altinn?

Det finnes et vell av skjemaer på altinn.no – og det blir bare flere og flere skjemaer der. Siden www.altnn.no / skjemaoversikt er en god plass å begynne å lete etter skjemaet du ser etter. Bruk søkeboksen du finner på denne siden. Et tips er å søke etter skjemaets nummer om du vet hva det er.

Hvordan finner jeg selvangivelsen min på Altinn?

Logg deg inn som du ser i beskrivelsen over. Klikk så på navnet ditt under Alle dine aktører. Du er nå i innboksen din hos Altinn. Her skal selvangivelsen din finnes i listen med navnene skattemelding og skatteoppgjør.

Kan jeg sjekke skatten min på altinn?

Ja. Dette er en av tingene du kan gjøre på altinn sin offentlige tjeneste. Du kan også sjekke skatten din for tidligere år.

Er det forskjell på: logg inn, logg på og innlogging hos altinn?

Nei. Dette er bare tre ulike måter å si det samme på. Innlogging og å logge inn på altinn betyr det samme. De fleste som kommer hit etter et søk, har søkt på logg inn altinn, så dette er nok den vanligste skrivemåten.

Er alltin og altinn det samme?

alltin ser vi enkelte benytter når de søker på www.alltin.no. Dette er en feilstavelse. Riktig skrivemåte er www.altinn.no med en L og to NNer. Det skrives ikke alltin punktum no, men altinn punktum no

Må jeg bruke www.altinn.no for å komme til riktig tjeneste, eller holder det å skrive altinn.no?

Nei. Du må ikke bruke www foran altinn.no, men begge måter å skrive det på fører til samme plass.

Vanlige feilmeldinger ved innlogging hos Altinn:

Altinn innlogging: Feil personnummer eller engangskode
Altinn pålogg: Feilmelding passord

Mer om Altinn

Har du ytterligere spørsmål kan du stille redaktøren på www.altinn.no. www.altinn.no vil guide deg gjennom skjemaene du må levere til myndighetene om din virksomhet. Selvangivelsen kan kun leveres elektronisk gjennom www.altinn.no.

Grunnregelen er at alle norske og utenlandske selskaper som driver virksomhet i Norge er underlagt norsk selskapsskatt og skal levere selvangivelse. Ikke-norske virksomheter som opererer gjennom norsk filial skal levere kontoutskrift som vedlegg til selvangivelsen. Vær oppmerksom på at skatteinnleveringsforpliktelser også inkluderer forpliktelser knyttet til obligatoriske selvangivelser.

Dette er også tilfellet når det foreligger en åpenbar feil i opplysningene som er gitt på et selskaps selvangivelse. Bakgrunnen for denne plikten er at skatteavtaler ikke omfatter rapporteringsplikt.

Vennligst oppgi all nødvendig informasjon om arrangementet når du sender inn rapporten. Dine personopplysninger er ment for å kunne kontakte deg dersom vi trenger mer informasjon om innholdet i meldingen din. Dine personopplysninger vil bli lagret så lenge de er i den norske nasjonale databasen og vil bli brukt dersom vi trenger å kontakte deg på et senere tidspunkt.

Tolllagereieren får bekreftet at observasjonsloggskjemaet er sendt inn til Altinn. Tolllagerarbeidere bør bruke Altinn ved melding til Tollvesenet om avvik mellom transportdokumenter og varer som skal plasseres på tolllageret.

Dette er en avansert bruk av Altinn og anbefales ikke med mindre du ønsker å administrere lokale roller i Altinn. Se Altinn.ApiClients.Maskinporten-dokumentasjonen for de ulike alternativene som er tilgjengelige og hvordan du implementerer din egen tilpassede leverandør om nødvendig.

Her kan du velge hvilket selskap du kan administrere og delegere rettigheter til. Ved å tildele delegerer du kun rett til å be om sentral godkjenning uten å påvirke andre Altinn-pålogginger. En ansatt hos en av konsernsjefene kan da søke sentral godkjenning uten å måtte endre noe i Altinn.

Dine roller og rettigheter i Altinn avgjør hva du kan gjøre i Altinn på vegne av din bedrift, for eksempel hvilke skjemaer du har fullmakt til å signere og sende inn. Hvis du har problemer med å registrere deg, kan du bruke skjemaet nedenfor (Word eller PDF). Kun noen få Altinn-tjenester kan bruke ID-porten, og uten nasjonalt ID-nummer eller D-nummer kan Altinn-rollen ikke oppnås. Her er en veiledning for hvordan du registrerer deg for utenlandske operatører og personer uten norsk personnummer. På den nasjonale portalen www.altinn.no.

Sørg for at du er på Altinn-hjemmesiden (tilgjengelig ved å klikke på Altinn-logoen i øvre venstre hjørne). Alle selskaper registrert i Norge kan nå hente sin selvangivelse online på www.altinn.no. Jeg er Altinns nettredaktør og Altinns PR-sjef.

Omtrent 1400 offentlige skjemaer er tilgjengelige for rapportering under Altinn-navnet. I Norge ble ELMER-anbefalingene utformet for 13-14 år siden. De tre tidligere offentlige nettsidene (Bedin, Bedriftshjelp og Hjelp til regler) er samkjørt og ligger i Altinn under fanen <>. En annen metode vi beskriver for å logge på Altinn er pålogging med Altinn engangsbokstavkoder.

Sist men ikke minst vil jeg forklare hvorfor jeg synes det er på tide å slå sammen Altinn.no og Norge.no. Altinn er en avansert tjenesteutviklingsplattform som skal brukes til å lage tjenester for både bedrifter og innbyggere. Informasjon om oppstart og drift av virksomhet er knyttet til modulene og tjenestene i Altinn gjennom temakart. I begynnelsen av 2012 leverte Det Norske Veritas en teknisk rapport om Altinn, som ble fjernet fra allmennheten.

Altinn II vil utvikle løsninger for ansvarlig håndtering av sensitiv informasjon, samt <>, som betyr at når du sender inn data, blir de umiddelbart overført til alle relevante registre og myndigheter. I en felles portal kan DIFI ha ansvar for Norge.no-Inbyggerportalen og Altinn-administrasjonen har ansvar for Norge.no-Naeringslivsportalen. Altinns nåværende innhold kan bli Norge.nos bedriftsportal, mens byens Norge.no-portal gir innbyggerne tilgang til viktige høyvolumstjenester i Altinn. Det betyr at det er sendt inn over 200 millioner elektroniske skjemaer gjennom Altinn-navnet og 300 millioner meldinger er sendt til brukerpostkasser i Altinn.

Altinn tilbyr også tjenester for å få tilgang til offentlige registre og meldinger fra offentlige organisasjoner. Både skatteetaten og Bronnoysund Registreringssentral planla i utgangspunktet å gjøre Altinn.no om til en felles portal for både næringsdrivende og innbyggere. Det ikke alle vet er at Altinn.no og Gov.uk har mye til felles, ikke minst når det gjelder innholdsstrategi.

Med en god innholdsstrategi og direkte tilgang til sentrale innbyggertjenester på Altinns grunnleggende infrastruktur kan vi prøve Gov.uk. I denne artikkelen skal jeg snakke om Gov.uks innholdsstrategi for Altinn.no, samt litt om Norge.no. Hvis vi ikke har Altinns Engangskodebrev, kan du bestille nye koder ved å klikke her. Altinn er en internettportal for digital dialog mellom bedrifter, enkeltpersoner og myndigheter.

Lær mer om hvordan denne nettsiden bruker informasjonskapsler og hvordan du endrer innstillingene dine. Dette er en .NET6-klient for data.altinn.no API som gjør det enkelt å bruke publiserte datasett i .NET6-baserte integrasjoner. Redesign en tjeneste for å gi digital dialog mellom offentlige myndigheter og 4 millioner norske brukere, fra profesjonelle til tilfeldige brukere. Derfor er denne Altinn-oppdateringen så populær, og et godt eksempel på hvordan designdrevet utvikling kan brukes til å møte brukernes behov på områder de egentlig ikke ønsker.

En kommentar om “Altinn ❤️ Logg inn”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.