Altinn ❤️ Logg inn


Altinn når du ved å logge deg inn på www.altinn.no. Logg deg inn fra forsiden til Altinn. Oppe i høyre hjørne eller midt på siden vil du se hvor du trykker deg videre for å komme til innlogging som enkelte kaller pålogg.

Du kan sjekke SELVANGIVELSEN hos altinn samt du har tilgang til en rekke  andre offentlige skjemaer der. Altinn betyr alt inn, og er en hentydning på at du kan levere alt inn til det offentlige på denne siden.


Lurer du på hvordan du logger på Altinn og sjekker selvangivelsen? Hvis du vil sjekke skatten din, kan du logge inn på flere måter.

Bildene under illustrerer hvordan du logger deg inn på din side i Altinn.

Slik logger du deg inn på altinn

Under finner du trinn for trinn hvordan du logger inn hos Altinn. Skulle noe være uklart, kan du legge igjen en kommentar under artikkelen med ditt spørsmål.

Total Time: 2 minutes

Trykk på logg inn knappen

Det første du må gjøre er å trykke på knappen “Logg inn”. Du finner denne på to plasser på forsiden. Det spiller ingen rolle hvilken knapp du trykker på. De fører begge til det samme innloggingsvinduet. Når du ser innloggingsvinduet er du i gang med å logge deg inn.

Velg hvordan du vil logge inn

Du må velge hvordan du vil logge inn. Du kommer da til det første innloggingsvinduet. Her velger du hvilke måte du ønsker å logge inn på altinn.

Tast inn ditt personnummer

Tast inn ditt fulle personnummer. Personnummeret ditt er elleve siffer (tall) langt.
Etter at du har tastet inn bruker-ID (ditt personnummer), trykker du på pil til høyre.

Tast inn engangskoden fra kodebrikken din om du logger inn med BankID

På denne siden legger du inn engangskoden fra kodebrikken din. (6 siffer)

Ditt personlige passord

Til slutt får du opp ruten hvor du skal taste ditt personlige passord fra banken din. Tast inn ditt personlige passord, og trykk på pilen til høyre. Så er du inne og kan se på, endre og godkjenne selvangivelsen din og de andre tingene du kan gjøre når du er logget inn hos Altinn.

Spør om noe fremdeles er uklart

Spør i kommentarfeltet under om du fremdeles synes noe er vanskelig med innloggingen. Data er ikke for alle, og vi har full forståelse for at dette kan virke litt skremmende de første gangene. Vi er her for å hjelpe, og det finnes ikke dumme spørsmål!


Ofte spurte spørsmål om altinn

Hva bruker jeg altinn til?

Alle får sin skattemelding/selvangivelse gjort tilgjengelig på altinn. Men, mange andre ting er også å finne inne på altinn. Blant annet vil du finne de aller fleste offentlige skjemaer på altinn.no/skjemaoversikt

Hva er altinn?

Dette er hva Altinn selv sier: Altinn er en internettportal for digital dialog mellom næringslivet, privatpersoner og offentlige etater. Altinn er også en teknisk plattform, som offentlige virksomheter kan benytte for å lage digitale tjenester.

Hvordan logger jeg inn hos altinn?

Du logger deg inn med kodebrikken din, fødselsnummeret (ditt personnummer) samt passordet som tilhører kodebrikken. Følg instruksjonene vi har gitt på denne siden så vil det gå helt fint å logge deg inn. Har du spørsmål vi ikke allerede har besvart, kan du spørre i kommentarfeltet under.

Hvilke skjemaer finner jeg hos altinn?

Det finnes et vell av skjemaer på altinn.no – og det blir bare flere og flere skjemaer der. Siden www.altnn.no / skjemaoversikt er en god plass å begynne å lete etter skjemaet du ser etter. Bruk søkeboksen du finner på denne siden. Et tips er å søke etter skjemaets nummer om du vet hva det er.

Hvordan finner jeg selvangivelsen min på Altinn?

Logg deg inn som du ser i beskrivelsen over. Klikk så på navnet ditt under Alle dine aktører. Du er nå i innboksen din hos Altinn. Her skal selvangivelsen din finnes i listen med navnene skattemelding og skatteoppgjør.

Kan jeg sjekke skatten min på altinn?

Ja. Dette er en av tingene du kan gjøre på altinn sin offentlige tjeneste. Du kan også sjekke skatten din for tidligere år.

Er det forskjell på: logg inn, logg på og innlogging hos altinn?

Nei. Dette er bare tre ulike måter å si det samme på. Innlogging og å logge inn på altinn betyr det samme. De fleste som kommer hit etter et søk, har søkt på logg inn altinn, så dette er nok den vanligste skrivemåten.

Er alltin og altinn det samme?

alltin ser vi enkelte benytter når de søker på www.alltin.no. Dette er en feilstavelse. Riktig skrivemåte er www.altinn.no med en L og to NNer. Det skrives ikke alltin punktum no, men altinn punktum no

Må jeg bruke www.altinn.no for å komme til riktig tjeneste, eller holder det å skrive altinn.no?

Nei. Du må ikke bruke www foran altinn.no, men begge måter å skrive det på fører til samme plass.


Vanlige feilmeldinger ved innlogging hos Altinn:

Altinn innlogging: Feil personnummer eller engangskode
Altinn pålogg: Feilmelding passord


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.