Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Logg inn Altinn

Du kan sjekke SELVANGIVELSEN hos altinn samt du har tilgang til en rekke  andre offentlige skjemaer. Altinn betyr alt inn, og er en hentydning på at du kan levere alt inn til det offentlige på denne siden.

Lurer du på hvordan du logger på Altinn og sjekker selvangivelsen? Hvis du vil sjekke skatten din, kan du logge inn på flere måter.

Altinn når du ved å logge deg inn på www.altinn.no. Logg deg inn fra forsiden til Altinn. Oppe i høyre hjørne eller midt på siden vil du se hvor du trykker deg videre for å komme til innlogging.(Klikk på bildet under for full størrelse).

Klikk på bildet for å se hvordan du logger deg inn på din side i Altinn.

Det første du må gjøre er å trykke på knappen «Logg inn».
Da kommer du til innloggings-siden for Altinn.

Klikk på bildet for å se hvordan du velger innloggings alternativer

Du må velge hvordan du vil logge inn. Du kommer da til det første innloggingsvinduet.

Klikk på bildet for å se hvordan du logger deg inn på din side i Altinn. Altinn innlogging: Velg måten du ønsker å logge inn på.

Det første du må gjøre er å trykke på knappen «Logg inn».
Da kommer du til innloggings-siden for Altinn.

Her velger du hvilke måte du ønsker å logge inn på altinn.

Klikk på bildet for å se hvordan du legger inn person nummeret ditt. Altinn innlogging: Tast inn personnummeret ditt.

Etter at du har tastet inn bruker-ID (ditt personnummer), trykker du på pil til høyre. I den neste ruten du får opp skal du taste inn engangskoden fra bankbrikken din. (hvis du logger inn med BankID)

Klikk på bildet for å se hvordan du legger inn engangskoden du får fra kodebrikken din.

På denne side skal du legge inn engangskoden fra kodebrikken din. (6 siffer)

Til slutt får du opp ruten hvor du skal taste ditt personlige passord fra banken din.

Klikk på bildet for å se hvordan du legger inn ditt personlige passord.

Til slutt skriver du inn ditt personlige passord, og trykker på pilen til høyre.

Så er du inne og kan se på, endre og godkjenne selvangivelsen din.

Hva bruker jeg Altinn til?

Alle får skattemelding/selvangivelse tilgjengelig på Altinn.

Feilmeldinger:

Altinn innlogging: Feil personnummer eller engangskode
Altinn innlogging: Feilmelding passord

Fra artikkel hos dinside.no:

Skattemeldingen 2017

Nå kan du sjekke skattemeldingen
Slik logger du inn, og finner ut om tallene er riktige.

Onsdag 4. april har Skatteetaten varslet om at skattemeldingen for 2017 skal bli tilgjengelig. Men allerede tirsdag kveld klokken 22.40, kan Dinside bekrefte at Skatteetaten nå har gjort skattemeldingen tilgjengelig. Vær obs på at enkelte erfaringsmessig kan oppleve innloggingsproblemer dersom pågangen blir stor.

For å finne ut om du har fått penger igjen på skatten eller tvert imot, kan du allerede nå logge deg inn via Altinn for å sjekke tallene. Onsdag starter Skatteetaten og med å sende ut skattemeldingen i papirformat til de som ønsker det.

I en pressemelding skriver Skatteetaten at åtte av ti ligger an til å få 12.000 kroner i snitt til utbetaling til gode. To av ti må sannsynligvis betale restskatt, og der ligger snittet på 25.000 kroner.

Dermed er det på tide å finne fram årsoppgavene og annen dokumentasjon fra fjoråret, og kontrollere at tallene stemmer.

I tillegg er det viktig at du forsikrer deg om at alle fradragene du har rett på er tatt med.

Her får du fire steg til å sjekke skattemeldingen for 2017, som tifligere het selvangivelsen, men fra i fjor skiftet navn – og finne ut om det ble baksmell eller penger igjen på skatten.

1. Finn skattemeldingen

For å se skattemeldingen digitalt, må du logge deg inn på Altinn. Dette kan du gjøre ved å bruke MinID, BankID, Buypass og Commfides.

I Altinn finner du skattemeldingen din i innboksen, så er det bare å laste den ned og få full oversikt over inntekt-, formue- og gjeldsopplysningene Skatteetaten har fått om deg.

Er du blant dem som får skattemeldingen din i papirformat, starter utsendelsen av disse samme dag som digitalversjonen blir tilgjengelig. Papirversjonen vil følge vanlig postgang.

2. Sjekk at tallene stemmer

Mange skattebetalere logger seg inn, sjekker om de får penger igjen på skatten eller må betale mer, før du logger ut igjen.

Det er, imidlertid, viktig at du sjekker at alle tallene og opplysningene stemmer. Du har nemlig ansvar for å sørge for at Skatteetaten har riktige opplysninger om deg.

I fjor var det om lag 400.000 personer som ikke åpnet skattemeldingen. Skatteetatens analyse viser at dette i hovedsak er unge uten skattepliktig inntekt, samt personer med enklere skatteforhold og lite behov for å endre i skattemeldingen.

Dette er det ekstra viktig at du sjekker:

Kontrollér at forholdet mellom lønnen din og det du har betalt i skatt ved å sammenlikne summen av dine årlige inntekter, fradrag og skattetrekk du får fra arbeidsgiveren din med tallene i skattemeldingen. Arbeidsgiveren din skal ha sendt informasjon om arbeidsforhold og inntekt til Skatteetaten.
Mottar du pensjon eller uføretrygd, må du kontrollere at disse tallene stemmer i skattemeldingen.
Gjeld og formue er andre viktige sjekkpunkter. Dette er tall som Skatteetaten har fått fra de du har gjelden og formuen din hos, og du får disse opplysningene selv i årsoppgaver. Du kan få verdsettingsrabatt på formuen din, og dette er eventuelt forhåndsutfylt i skattemeldingen.
Har du rett på fradrag, må du være sikker på at disse er tatt med også. Dersom du er usikker på hvilke fradrag du er berettiget, finner du disse i en egen veileder.
På Skatteetatens nettside kan du finne poster og temaer i skattemeldingen som er aktuelle for akkurat deg. ​

3. Rett opp i feilopplysninger

Dersom du kommer over opplysninger som er feil, må du endre dem.

Leverer du skattemeldingen digitalt, finner du en steg-for-steg-guide til hvordan du gjør endringer på Skatteetatens nettside.

Har du papirversjon av skattemeldingen, derimot, retter du opp i feil ved å stryke over tallet som er feil og føre riktig beløp i kolonnen «rettet til».

Du kan også legge til vedlegg sammen med skattemeldingen.

4. Levér skattemeldingen

Når alle tallene og opplysningene er sjekket og rettet, er det på tide å levere skattemeldingen.

Men, dersom du ikke har gjort noen endringer i skattemeldingen, trenger du ikke å levere. For deg som har rettet opp i feilopplysninger, er leveringsfristen 30. april for privatpersoner.

Har du enkeltpersonforetak, må du levere skattemeldingen uavhengig av endringer. Fristen for næringsdrivende er 31. mai.

Leveringen skjer digitalt via Altinn eller ved å skrive ut skattemeldingen og sende den til adressen: Skatteetaten, Postboks 4305, 8608 Mo i Rana. Leverer du i papir, må du sørge for å sende den i tide slik at den når fram innen fristen.

Rekker du ikke å levere skattemeldingen innen fristen, kan du søke om utsatt levering på én måned, men dette må du gjøre innen 30. april også.

Fra artikkel hos Digi.no:

– Det er ikke riktig at Altinn krasjet
Systemet for ventetidsplakat fungerte derimot ikke som det skulle. Måtte gjøre tilpasninger i natt.

Mange som forsøkte å sjekke skatteoppgjøret sitt i natt fikk problemer med å logge seg inn.

Det betyr ikke at skatteetatens nettportal «Altinn krasjet nok en gang», slik NRK hevder i sin oppsummering av nattens nyheter.

Altinn serverte en feilmelding i stedet for køplakat til enkelte brukere når hordene kastet seg over skatteoppgjøret for 2015. Foto: Skjerdump Altinn, via VG
– Det er ikke riktig at Altinn krasjet. Det som har skjedd er at vi har hatt en trafikk i nattetimene i år som er over det dobbelte av i fjor. Mange har da fått en ventetidsplakat, som planlagt. Men enkelte har også fått en feilmelding fra oss i stedet for ventetidsplakaten de egentlig skulle fått. Ventetidsplakat-løsningen har ikke fungert som den skulle, sier Lars Vegard Bachmann, som er informasjonsansvarlig for Altinn, til digi.no.
Antall gjennomførte innlogginger i Altinn den første timen etter midnatt, da skatteoppgjøret for 2015 ble tilgjengelig, er minst dobbelt så høyt som i fjor på samme tid.

Ifølge Bachmann dreier det seg om et sekssifret antall vellykkede innlogginger den første timen.

Nytt nordisk samarbeid: Dette skal løfte Altinn til et helt nytt nivå artikkelen fortsetter under annonsen

Altinn gjorde tilpasninger i natt

Alt gikk likevel ikke helt slik det skulle.

– Rent teknisk er det problemer i fødereringen av innlogging mellom Altinn og ID-porten, som vi mener skulle ha gitt ventetidsplakat, men som ga en feilmelding i stedet.

– Vi har allerede i natt gjort noen tilpasninger av ventetidsplakatløsningen. Vi tror vesentlig færre nå skal få feilmeldinger. Utover det er det ikke noe tiltak vi har på blokka på kort sikt, sier Bachmann.

Forvent kø i Altinn utover dagen

digi.no viser til at Altinn-applikasjonen og portalservere i tidligere år har belastet så lite som 2,5 prosent av tilgjengelig kapasitet. Løsningen har badet i ytelse.

– Belastningen på bakenforliggende løsninger i altinn har vært høyere i år enn tallene du viser til, men stort sett kjører vi med god margin. En enkelt server i altinn kan i en kort periode ha høy last, men det er noe vi håndterer, sier Bachmann torsdag morgen.

Hos Brønnøysundregistrene, som forvalter de tekniske løsningene på vegne av Altinn-samarbeidet, er man stort sett fornøyd med årets lansering av skatteoppgjøret.

– Med unntak av det at vi har vist mye flere feilmeldinger enn vi skulle ønske, har ting fungert som forventet. Det var å forvente at det ville bli noe kø. Det vil det også kunne bli utover dagen i dag, sier informasjonsansvarlig for Altinn.

alltin ser vi enkelte benytter når de søker på www.alltin.no. Dette er en feilstavelse.