Skatteoppgjør – logg inn

Logg inn for å se og laste ned ditt skatteoppgjør. Dette gjør du enten på skatteetaten sin hjemmeside eller på Altinn. Vanligvis legges skatteoppgjøret ut i slutten av Juni, og du skal ha mottatt en epost eller SMS fra Skatteetaten når ditt skatteoppgjør er klart.

Skatteetaten sin hjemmeside finner du på www.skatteetaten.no og altinn finner du på www.altinn.no

Du trenger en kodebrikke fra BankID eller MinID eller kodebrikke på mobil for å logge deg inn for å se eller laste ned skatteoppgjøret. Dette er samme brikke som du bruker i nettbanken du vanligvis benytter.

Problemer med å logge inn for å se skatteoppgjøret

Om du har problemer med å logge inn, kan det være lurt å gjøre et par ting før du kontakter supporten hos skatteetaen eller banken din. Dette er ting som er lurt å gjøre uansett tjeneste på nettet du har problemer med å logge inn hos.

For det første, start om datamaskinen, nettbrettet eller mobilen som du har problemer med å logge inn fra. Ofte er dette alt som skal til for at innloggingen fungerer igjen. Det er mange mulige årsaker til at dette fungerer, men det skal vi ikke gå inn på her. Bare start om enheten, og se om det da går bedre.

Om rådet over ikke fungerer, kan det være at gamle filer henger igjen i nettleseren du benytter. Så du bør nå sjekke om dette er tilfellet. Bruker du vanligvis Google Chrome, bytter du til for eksempel Firefox, Edge, Internet Explorer eller Opera sin nettleser. Om dette hjelper, holder du deg til en av de andre nettleserne i en periode før du sjekker med den du opprinnelig brukte igjen. Du kan gjerne teste ulike nettlesere i noen ukers tid.

Om ingen av rådene over fungerte, er det på tide å sjekke med kundeservice i banken din for å høre om det er generelle problemer med innloggingen via BankID. Det kan også være at mange prøver å logge inn samtidig, så det kan være lurt å vente litt før du prøver igjen eller kontakter banken din.

Legg igjen en kommentar