Fortis

Fortis Bank Nederland (formelt Fortis Bank Nederland (Holding) N.V.) var en bank i Nederland til 2010.

Beholdningen kom inn i Fortis Bank, som en beholdning for de nederlandske bankene som ble overtatt av Fortis. I september-oktober 2008 planla den nederlandske regjeringen først å investere 4 milliarder euro i bytte mot nesten 50% eierandel (i nyutstedte aksjer), men innen en uke ble avtalen avbrutt. Den nederlandske regjeringen overtok alle nederlandske delene av Fortis for totalt 16,8 milliarder euro; I denne overtakelsen ble Fortis Bank Nederland verdsatt til 5 milliarder euro.

Senere kom Fortis Bank Nederland i nyheten fordi den hadde mistet € 1 milliard i Madoff-investeringskandalen. I mars 2009 rapporterte det at det i 2008 hadde et driftsresultat på 0,6 milliarder euro; dette ekskluderte (massive) avskrivninger.

I februar 2010 ble Fortis Bank Nederland integrert i den nye ABN AMRO av den nederlandske regjeringen, og enkelte deler ble solgt. Den 1. juli samme år ble integrasjonen fullført og Fortis-navnet avsluttet.

Binance er verdens største børs for krypto. Her finner du alt du trenger av Bitcoin, Ethereum, Ripple og masse andre valutaer. 

Du kan handle fysiske coins eller med giring. Det er opp til deg hvor stor risiko du er villig til å ta.