Forbrukere som sliter betaler ofte feil type gjeld først

Mens den gjennomsnittlige debitor vil sette kredittkortene og billånene sine øverst på prioriteringslisten, setter de sannsynligvis personlige lån nederst på listen. Dette er sannsynligvis fordi personlige lån vanligvis har kortere løpetid og lavere lånebeløp, noe som gjør dem mindre vanskelige å administrere for en forbruker som sliter. I stedet kan forbrukere se på disse mindre, mer håndterbare gjeldene som en vei ut av deres økonomiske binding.

Familiens nødvendigheter og billån er den vanligste gjelden for forbrukere som sliter

Familier bør prioritere å betale billån og husholdningsbehov først. Disse to gjeldene er støttet av en fysisk eiendel, så de har mer umiddelbare konsekvenser. For eksempel kan manglende bilbetaling bety å miste en bil, noe som kan gjøre det vanskeligere å komme seg på jobb eller tjene penger. Imidlertid klarer mange forbrukere ikke å innse at myndighetene kan pynte på lønnsslippen deres eller beslaglegge skatterefusjonen deres for å betale tilbake denne gjelden.

Den nyeste rapporten fra Expanding Prosperity Impact

Collaborative, en tenketank for økonomisk sikkerhet og nasjonaløkonomiske utsikter, viser at forbruksgjelden har nådd rekordhøye. Selv om økonomien vokser sterkt, arbeidsledigheten er lav og lønningene øker, fortsetter trendene i forbruksgjeld å vise tegn på skjørhet. Gjeldsnivåene varierer mye etter alder, rase og geografi. Mellominntektshusholdninger er de høyest gjeldsbelagte, mens de fattigste forbrukerne har minst sannsynlighet for å ha gjeld.

Barnebidrag og skattegjeld har en tendens til å falle mot toppen av listen

NCLC råder forbrukere til å prioritere regninger knyttet til familiens nødvendigheter. Boligregninger er først og inkluderer minimum for å holde verktøyene i gang. Ved behov for bil vil et lån gå foran. Skattegjeld og barnebidrag faller ofte nederst på listen. Hvis ikke betalt i tide, kan myndighetene pynte lønnsslippen din eller beslaglegge skatterefusjonen.

Det føderale barnestøtteprogrammet ble designet for å møte behovene til de mest sårbare menneskene. Dette inkluderer barn, som ofte møter flere partnere og en vanskelig inntekt. I New York tegner familieretten et dystert bilde av foreldre som sliter. Programmet møter folk der de er, og møter dem der de er. Det er det endelige målet for offentlige programmer for å hjelpe forbrukere som sliter.

Personlige lån og billån har de laveste kriminaliteten

Forbrukere har historisk sett hatt de laveste kriminaliteten når det gjelder billån og personlige lån. Til tross for dette er disse lånene fortsatt underlagt høyere renter og forfall enn mange andre forbrukslån. Selv om det fortsatt er noen negative trender innen billån, har disse trendene avtatt betydelig de siste årene. Eksperter anbefaler låntakere å bruke mindre enn ti prosent av inntekten på billån. Denne regelen ble brutt av nesten 25 prosent av billån, og enda mer for subprime-låntakere. Dette er hovedsakelig på grunn av slappe forsikringsstandarder: långivere bekrefter sjelden en låntakers ansettelse eller inntekt.

Misligholdsraten for forbrukslån har fortsatt å synke de siste årene. Misligholdsraten for personlige lån var 3,39 % i 4. kvartal 2019, en forbedring på én prosent fra året før. De siste årene har mislighold av personlige lån ligget mellom tre og fire prosent. Til tross for den lavere satsen, er mislighold av personlige lån høyere enn billån og boliglån.

Legg igjen en kommentar